Hírek

Megnyitottunk

admin

november 24, 2017

A Polc gondolata 2015-ben fogalmazódott meg először. Akkor még egy történetet feldolgozó verzióban került az azt elbíráló diplomabizottság elé, nélkülözve mindenféle háttérfolyamatot. Azóta eltelt két esztendő, és az elképzelés alapjaiban változott meg. A logó és a név maradt, ahogy az irodalomhoz kötődés is. Azonban minden más szinte teljesen megváltozott.

Ahogy azt a „Rólunk” menüpont alatt is írjuk, jelenleg ketten fejlesztjük az oldalt. Mikor először felmerült bennünk, hogy ténylegesen meg kellene valósítani a Polcot, nagyon sok szempontot kellett figyelembe vennünk.

Olyan technikai kérdéseken felül, hogy mi legyen a domain, és kiknél regisztráljunk be, vagy mekkora legyen a tárhely, olyan funkcionális kérdéseket kellett megvitatni, mint hogy maradjon-e az egytörténetes megoldás, vagy fókuszáljunk egy több felhasználós verzióra.

Ez utóbbit választva egyúttal a bonyolultabb és a hosszabb munka mellett döntöttünk. Már július végén szerettük volna élesíteni az oldalt, azonban ez elég könnyelmű gondolat volt részünkről. Most azonban végre sikerült elérkeznünk egy olyan szintre, amelyet már nyugodt szívvel felvállalhatunk mások előtt is.

Nem mondjuk, hogy nem lesznek hibák. Azt sem mondjuk, hogy egyszerű lesz a beindulás, azt meg végképp nem, hogy ez a végleges verzió. Mindezek ellenére igyekszünk mindent megtenni, hogy az oldal olyanná fejlődjön, amelyet szívesen használna bárki.

A folyamat ismerős lehet a hasonló oldalakat látogatók számára. Regisztrálhatsz, és megoszthatod másokkal a saját történeted, de akár megvitathatod másokkal is a véleményed, és ehhez nem kell külön regisztrálnod sehová.

Az oldalt folyamatos ellenőrzés alatt tartjuk. Elkülönített tesztrendszerünk van, így senkinek sem kell amiatt aggódnia, hogy egy újdonság esetleg kárt tehet a tartalomban. Minden építőjellegű visszajelzést elolvasunk, örömmel veszünk, és ha jelzed nekünk, milyen funkciókat használnál még szívesen az oldalon, az sem kizárt, hogy esetleg viszontlátod majd élesben.

Az oldalon adminrendszer működik. A feltöltött tartalom minden esetben átesik egy ellenőrzésen, mely során leginkább a helyesírást ellenőrizzük. Ha ez rendben van, a tartalmat publikáljuk. Adminnak bárki jelentkezhet az info@polc.eu e-mail címen. Ha jó a helyesírásod és szeretsz olvasni, szívesen látunk a csapatban.

Külön szeretnénk megköszönni a segítséget Sellynek, aki szinte az elejétől támogatta az ötletet, és hajlandó volt rendelkezésünkre állni, bármilyen kérdésünk volt, és megírt számunkra egy helyesírási segédletet is. A későbbiekben még biztosan viszontláthatjátok a cikkeit az oldalon.

Továbbá köszönet illeti még Szellemet, aki a megkeresésemre szívesen beállt az Ajánló-szerzők közé, és nem kis reményemre talán a regényét is viszontláthatjuk majd az oldalon. Illetve Tori_Shades-nek is jár a köszönet, amiért még élesítés előtt elvállalta, hogy szerzőként publikál az oldalon.