Feltöltési segédlet

Kérlek, mielőtt feltöltést kezdeményeznél az oldalra, olvasd el figyelmesen az alábbi szabályzatot!

Egy nap összesen három feltöltésed kerülhet fel az oldalra, műfajtól függetlenül. Egy feltöltés alsó szóhatára 500 (ez alól kivételt képeznek a versek, egypercesek, drabble-ök és prológusok), felső karakterhatára 28.000 karakter. E szó- és karakterhatárok alól kivételt képez a drabble (egyperces/százszavas) és a vers, tehát a drabble-ök és versek lehetnek 500 szó alatt.

Hogyan tölthetek fel saját tartalmat?

1. Kattints a Profilom menüre!

2. Kattints a profilkép felett található Új tartalom hozzáadása lehetőségre!

3. Válaszd ki a történetednek megfelelő

típust, ami lehet: egyrészes vagy folytatásos

kategóriát, ami lehet: crossover, fanfiction vagy original

műfajt, ami lehet: dal, dráma, novella, regény, vers

Amennyiben a crossover vagy fanfiction lehetőséget választod, megjelenik egy alkategória. Az alkategórián belül az alábbi opciók közül választhatsz a történetednek megfelelően: film, képregény, könyv, manga, sorozat.

Vannak olyan művek, amelyek nemcsak könyv, hanem film, valamint nemcsak képregény, hanem sorozat formájában is megjelentek. Könyv és film, képregény és sorozat között pedig jelentős cselekménybeli eltérések lehetnek.

Így abban az esetben, ha te olyan művet szeretnél feltölteni, mely esetében valamelyest eltérő a képregény és a sorozat cselekménye, aszerint válassz alkategóriát, hogy melyiknek a cselekményszálát veszed alapul a történeted írása közben.

Original kategória jelölése esetén értelemszerűen nem jelenik meg az alkategória, hisz ez esetben olyan történetet várunk feltöltésre, mely a saját elméd szüleménye, nem fanfiction.

4. Ha kiválasztottad a megfelelő típust, kategóriát, műfajt és (szükség esetén) alkategóriát, kattints a Tovább gombra!

5. Megjelenik a Tartalom adatai című blokk, ahol további kitöltendő mezők várnak rád:

– a Főcímhez értelemszerűen a történet címét kell beírni (példa: A Gyűrűk Ura)

– az Alcímhez mehet a történet alcíme, ha van (példa: A Gyűrű Szövetsége)

– a Fülszöveghez a történet rövid összefoglalóját, tartalmát várjuk

– a Figyelmeztetéseknél feltüntetett opciók közül többet is megjelölhetsz attól függően, hogy hány jellemző a történetedre (fontos tudni, hogy bármely figyelmeztetés megjelölésekor a korhatár automatikusan 18-ra állítódik, és nem változtatható)

– a Korhatár beállításánál fontos a körültekintő besorolás, hisz nemcsak felnőttek látogatják az oldalt

– a nagyobb biztonság érdekében azt is kiválaszthatod, hogy csak regisztrált felhasználók számára legyen elérhető a történeted (fontos tudni, hogy a 18-as korhatárral jelölt történetek automatikusan csak bejelentkezett felhasználók számára érhetőek el)

6. Következik a Fejezet adatai nevű blokk, ahol az alábbi kitöltendő mezők várnak rád:

– a Fejezet címe mezőbe várjuk az adott fejezet címét (ha nincs konkrét címe, akkor se hagyd üresen a mezőt, hanem a fejezet számának megfelelően írd be, hogy xy. fejezet, vagy ha prológussal indítasz, akkor azt, hogy Prológus)

– a Szerző megjegyzése mezőbe mehet az adott fejezetre vonatkozó megjegyzésed

– ezt követi egy jóval nagyobb, üres szövegmező, ahová a fejezetedet kell beillesztened (figyelve a szóhatárokra)

B: szöveg félkövér kiemelése

I: szöveg dőltté tétele

U: szöveg aláhúzása

„: szöveg idézése

ABC: szöveg áthúzása

– továbbá van lehetőséged szimpla felsorolás készítésére, számozott felsorolás készítésére, a szöveg balra, középre és jobbra igazítására

Fontos megemlíteni a Címke hozzáadása lehetőséget. Ugyan nem kötelező, mindenképpen hasznos címkéket megadni, ugyanis az oldal keresője az oldalon fellelhető címkéket is alapul veszi a keresés során. A címkéket enter lenyomásával kell elválasztani. Címkeként hozzáadható például a történeted alapjául szolgáló anime, manga, sorozat, film címe, illetve a főbb szereplők nevei. A rendszer menti a címkéket, és a következő alkalommal automatikusan felajánlja, ha valaki más is ugyan azt a címkét készül hozzáadni.

7. Ha minden szükséges mező a megfelelő módon kitöltésre került, kattints a Feltöltés opcióra!

8. Amennyiben a rendszer mindent megfelelőnek talál, és nem hagytál üresen csillaggal jelölt szövegmezőket, a következő értesítés jelenik meg egy felugró ablakban:

„Sikeres feltöltés! A tartalom elküldve ellenőrzésre.”

 

Mi történik, ha feltöltöttem a művemet? 

A műved felkerül a várakozók listájára, ahol az oldal egy adminja átnézi és elbírálja. Az elbírálás ideje maximum 3-4 nap (a várakozók mennyiségétől és az adminok elfoglaltságától függően). Az elbírálás ideje alatt egyéb teendőd nincs.

Mi a teendőm, ha elfogadták a fejezetemet?

Pozitív elbírálás esetén (főbb szempontok: karakterszám, helyesírás, tagolás) Elfogadó levél címmel kapsz egy e-mailt az oldalra regisztrált postafiókodba. Erre nem kell válaszolnod, tehát nincs különösebb teendőd.

Mi a teendőm, ha nem fogadták el a fejezetemet?

Negatív elbírálás esetén Elutasító levél címmel kapsz egy e-mailt az oldalra regisztrált postafiókodba. E levél tartalmazni fogja a típushibáidat összegezve, pár konkrét hibát és azok helyes megfelelőjét. Fontos tudni, hogy ha nagyon sok hiba van a fejezetedben egy adott típushibán belül, nem kerül kilistázásra az összes, hanem megkapod az általános helyesírási útmutatót, és azt (illetve a példaként elküldött pár konkrét hibád és azok helyes megfelelőjét) alapul véve kell javítanod.

Természetesen nem várjuk el senkitől, hogy a feltölteni kívánt történet teljesen hibátlan legyen. Figyelmetlenségből, ismerethiányból adódó apró hibák megengedettek, és konkrét szabály sincs arra, hogy x hiba után elutasítjuk az adott fejezetet.

Az elbírálás kapcsán tehát az igazi kérdés, hogy kellően elveszik-e az a pár hiba a szövegben, vagy túlontúl sok van ahhoz, hogy esztétikus legyen, illetve kellő élvezeti értéket nyújtson az olvasók számára.