Az adminokról

Az adminrendszer azért működik az oldalon, hogy a feltöltött tartalmak moderáláson essenek át, ezáltal segítsen az íróknak rálelni saját helyesírási hibáikra, illetve, hogy az oldalra ne kerülhessenek fel a magyar helyesírás szabályait abszolút nélkülöző, gyűlöletkeltő, vagy mások nyugalmát bármilyen szinten szándékosan sértő tartalom.

Néhány alapvető információ, miként viszonyuljunk az adminokhoz

  • Az admin nem rabszolga. Szabadidejében foglalkozik az oldalra feltöltött tartalmakkal, vagyis a te szellemi termékeddel. Amennyiben egy tartalom elfogadása hosszabb ideig tart, kérjük, hogy légy türelemmel. Egyetlen feltöltött tartalom sem veszik el a rendszerben.
  • Az admin is ember. Vagyis, ahogyan te is, meg az összes többi ember, hibázhat. Amennyiben észreveszed, hogy helytelen tanácsot adott, jelezd neki pont ugyanolyan hangnemben, mint ahogyan ő is kommunikál veled, tehát tiszteletteljesen.

Mit csinálhat és mit nem csinálhat az admin

  • A feltöltött tartalom átnézése után az admin mindenképpen kiküld egy e-mailt az oldal központi e-mail címéről annak megfelelően, hogy az elutasításra vagy elfogadásra került. Az oldalon belüli értesítések automatikusan generálódnak, így ha értesítést kapsz, de e-mailt nem, nyugodtan jelezd a központi e-mail címre.
  • Az elfogadó e-mailben is jelezhet az admin helyesírási hibákat, így érdemes azokat is tüzetesen átolvasni, és utólag javítani, ugyanis a hibák utólagos nem javítása akadályozhatja a következő tartalom elfogadását.
  • Az admin „Tipp” címszó alatt javasolhat fogalmazási módosításokat. Ezeket a tippeket nem kötelező megfogadni, nem befolyásolják az elfogadás folyamatát.
  • Az adminok nem írhatnak bele a feltöltött tartalomba csak abban az esetben, ha a tartalom HTML formázási kódokat tartalmaz. Ezeket az adminnak joga van törölni, mert a feltöltő felület nem értelmezi őket, így szövegként ékelődnek a tartalomba. Ebben az esetben mindenképpen külön jelzi e-mailben a kód törlését. (Minden formázásra lehetőséget ad a feltöltő felület saját szerkesztője. A kódok írását hagyjuk az oldal készítőire. 🙂 )
  • Az admin alapvetően csak típushibákat emel ki iránymutatást adva a szerzőnek. Ez azt jelenti, hogy nem kötelessége minden egyes hibát leírni és e-mailben javítani. Előfordulhat, hogy ez megtörténik, de nem kötelessége ezt tenni, így reklamációnak ezzel kapcsolatban nincs helye. A szerzőnek saját felelőssége az általa alkotott történet, és annak javítása.
  • Az adminnak az sem kötelessége, hogy végigolvassa a függőben lévő tartalmat abban az esetben, ha az az olvasás befejezése előtt annyi hibát tartalmaz, amit nem lehet átengedni a rendszeren.

Az elfogadás folyamatáról

A feltöltött tartalmak az admin rendszerben minden esetben „Függő” állapotban kerülnek megjelölésre. A tartalmak a feltöltés időpontját tekintve rangsorolódnak a rendszerben, de az elfogadás nem feltétlen ebben a sorrendben történik. Az átnézés folyamatában hátrébb sorolódhatnak azok a szerzők, akik a folyamatos figyelmeztetések ellenére is elkövetik ugyanazokat a helyesírási hibákat.  Egy tartalom csakis akkor kerül ki az oldalra, ha azt egy admin jóváhagyta. Az elutasításról és az elfogadásról csak az érintett szerző kap e-mailt és oldalon belüli értesítést.