Kedvencekhez adás
224

Emlékezetvesztés (2006)

Az orvos döntése

– De mégis, hogy lehet ez?

– Még mi sem vagyunk biztosak benne, de valószínű, hogy amekkora lelki traumát élt át a lány a napokban, részleges emlékezetvesztése van. – Ekkor az orvos nagyot sóhajtott.

– De… mondja meg kérem, hogy milyen lelki trauma az, amelyik csak egy dolgot, helyesbítek, egy embert töröl ki a lány fejéből? – A szürke hajú férfi idegesen állt az orvos előtt.

– Nem tudom. Talán így védekezik valami ellen. Talán Sakura nem akar emlékezni a fiúra. A tudatalatti így védekezik valami ellen.

– De mégis mi ellen? – A jounin már nagyon ideges volt. Az orvost megrémítette ez a viselkedés.

– Kérem, nyugodjon meg! Amint az előbb említettem…

– Hogy mondhat ilyet? Nyugodjak meg? Az egyik ninjám megsérült! Megmondaná, hogy dolgozzon így össze a csapat, ha Sakura nem emlékszik Sasukéra? – A doktor nem tudott semmit mondani. – Egyébként is! – Kakashi elfordult az asztalnál ülő orvostól. – Miért pont Sasukét? Azt mondta az előbb, hogy talán Sakura nem akar emlékezni a fiúra… Ennek lehet valami különösebb oka?

– Ezt már csak a lány tudja. – Az ősz hajú férfi lassan felállt székéből, és kilépett a sensei elé. – Reméljük nem lesz tartós! Addig is azt javasolnám, hogy ha lehet, ne nagyon találkozzon a fiúval.

– Na, ez már sok! – kelt ki magából Kakashi. – Ezt meg mégis hogyan érjem el? A lány már elég jól van ahhoz, hogy visszakerüljön a csapatba. Amiben mellesleg Sasuke is benne van! Maga szerint, hogy oldjam meg, hogy ne találkozzanak? – Hangja erősen csengett a kicsi szobában. Az orvos nagy levegőt vett, és mintha a világ gondja ülne vállán, lehajtotta fejét. Valójában tényleg úgy érezte, hogy a világ gondját cipeli magán. A lány mintha a saját gyermeke lenne. Nehezen fogadta el, de még ő maga sem tudta a választ a lány állapotára.

– Van az a másik fiú…

– Naruto – vágott közbe a sensei.

– Talán megoldhatná úgy, hogy többet legyen a lány vele, mint a másikkal.

– Megoldható, de sokáig úgy sem fog működni – sóhajtott a jounin.

– Reméljük, nem is fog sokáig tartani ez az egész!

Kakashi nehezen, de biztosan kilépett az orvosi irodából, majd a fal mellett álló két fiúra pillantott. Narutón már látszott, hogy mindent hallottak. A fiú hatalmas vigyorral várta senseiüket. Ez annak volt köszönhető, hogy a két ninja halotta, amint az orvos azt javasolta, hogy Sakurának többet kell lennie a szőkével. Köztudott volt ugyanis, hogy Naruto odáig van a lányért.

– Látom hallottatok mindent – nézett a fiúkra a férfi. Naruto bólogatott, Sasuke pedig – mint mindig – keresztbefont karral állt, és semmit nem mondott. – Akkor nem mondom el még egyszer. – Azzal már indult is volna, ha a szőke nem állítja meg.

– De sensei!

– Hm? – fordult vissza a jounin.

– Hova megy Sakura a kórházból? – aggodalmaskodott a szőke.

– Természetesen vissza az otthonába.

– Egyedül? – A fiú hangja szomorúan csengett.

– Pont, mint Te meg Sasuke! Ti is egyedül laktok. – Azzal egy kényszeríttett mosoly, és egy pukkanás kíséretében eltűnt a férfi a szemük elől. Naruto egyből visszakalandozott ahhoz a részhez, ahol az orvos kijelentette, vele kell többet lennie a lánynak.

– Ez állati! – vigyorgott.

– Hm… – A fekete csak ennyit tudott hozzáfűzni az egészhez, majd lassan kisétált az épületből, otthagyva a szőkét. Az utca üres volt. Némán baktatott a poros úton, és Sakura szavai visszhangoztak fülében. „Te ki vagy?”. Valójában először azt hitte a fekete, hogy a lány viccel. Majd mikor meglátta az orvos elkeseredett pillantását, és Sakura kérdő tekintetét, rájött, hatalmasat tévedett. De nem csak ebben! Erre viszont még csak később jött rá.