Kedvencekhez adás
4

Slam poetry

Múzsa

Mámorító alkoholgőzben úszó éjjelek, másnapos fejfájásban ébredező reggelek. A magány a legjobb múzsa, az alkohol a legjobb múzsa, a depresszió a legjobb múzsa. Ők hárman együtt írják a mélyreható gondolataidat. Ők azok, akik olyan népszerű Facebook bölcsességeket kreálnak, mint a „Ha szereted, elengeded, ha szeret, úgyis visszajön” – nem jön. Ha szeretett volna, el se ment volna, baszki! De te csak ringatod magad tovább a reménykeltő idézetek ölében, miközben Jack, Jim és Johnny mossák az agyadat egészen addig, amíg mindhárman ki nem kötnek a WC kagylóban.

Másnap. Az ékes bizonyítéka annak, hogy a férfiak, bár magányos estéken jó, ha kéznél vannak, általában fejfájást okoznak. De legalább megint lesz miről írni. A másnap a legjobb múzsa, a fájdalom a legjobb múzsa, az újbóli csalódás a legjobb múzsa.
Csörög a telefon. Széthasítja a dehidratáltságtól amúgy is kábult elmédet. De a kijelzőn villogó név elfeledteti veled a tényt, hogy szédülsz, és csillogó szemekkel szólsz bele. Látni akar. Újra. Hát mégis visszajön!

Újra rózsaszín az élet, az ihlet pedig tovaszáll. A boldogság a múzsa gyilkosa, a rózsaszín köd a múzsa gyilkosa, a szerelem a múzsa gyilkosa. De nem csak a múzsa lesz gyilkosság áldozata aznap éjjel. Az érzelmeid is. A remény, a bizalom.
Másnap. Az ékes bizonyítéka annak, hogy a férfiak csak fejfájást okoznak. Megint áldozattá váltál, csak arra nem akarsz rájönni, hogy te tetted magad azzá. Könnyű egy olyan embert okolni, aki szerinted a nadrágban hordja az agyát! De… te nem ugyanott hordod? Felvetted neki azt a rohadt telefont! És még csak el sem küldted a picsába, amiért mocsok módon kihasznált! Neem, rohantál újra a karjaiba meg az ágyába, hogy aztán másnap, amit ugye megint csak te okoztál, mikor bevodkáztál vele éjjel, újra elmondhasd: a férfiak csak fejfájást okoznak.

Nézz a szemembe! Nézz a két sírástól duzzadt szemembe és mondd, hogy nem sejtetted! Hogy nem tudtad pontosan, hogy ez lesz a vége! Tudtad te… tudtad, már a csengőhangod első dallamainál, mégis felvetted azt az istenverte mobilt és felmentél hozzá! Most meg van képed szörnyülködni, hogy micsoda botrányos, ahogy kinézek. Piros szemek, elfolyt szemfesték, hanyagul felkontyolt frizura. Mégis mire számítottál, mondd meg! Hogy majd szerelemtől kivirulva nézek vissza rád, miután totál másnaposan az ő ágyában ébredtél, de a „Jó reggelt, szívem” helyett azt kaptad, hogy „Menned kell, a csajom egy órán belül hazaér!”?

Tudom, én is csak fejfájást okozok neked, mert minden apró fénynyaláb, amit visszaverek, szemközt vág a valósággal. Én mutatom meg neked minden alkalommal, hogy hogy is néz ki a csalódottság. Én lettem a legjobb múzsád.