Kedvencekhez adás
26

Yuri!!! on Ice novelláim

Barátok

Miután Yuuri utolsó lett, eléggé leeresztett. Phichitnek ez nem tetszett. Nagyon nem. Hol van az a Yuuri, aki – bár meglehetősen félénk, a maga módján mégis – kiáll az igazáért? Aki edz és edz, hogy jobb lehessen? Miért hagyja ki a balett órákat? A korcsolyát?

***

Befejezi. Ennyi volt, Katsuki Yuuri végleg feladta a korcsolyázást. Ennyi.

***

Phichit elvitte Yuurit szórakozni. Yuuri nemet szokott mondani. Yuuri nem szokott inni. Yuurit… Yuuri Phichit vállán kókadozik, miközben hülyeségeket beszél. Nem vall rá. Nagyon nem.

Phichit tisztában volt vele, hogy ez nem megoldás, de Yuuri vajon tudta? A válasz nem. Vagy csak nem érdekelte. Kellemes állapot, amikor az ember már nem érez semmit. Nem fáj, nincs szégyen. Kellemes.

Phichit hiába próbálta levakarni Yuurit, japán barátunk a fejébe vette, hogy ő már pedig lefekszik Phichittel. Franc se gondolta volna, hogy ilyen erős! És, bár részeg, nem utolsó látvány félmeztelenül. Meztelenül sem…

***

Másnapl Yuuri megkérdezi, hogy mi történt este. Phitchit nem mond el mindent. Jobb, ha van, ami az ő titka marad…

***

Yuuri visszatért és korcsolyázik. És Viktor Nikiforov férje. Phichit örül, hogy a barátja boldog. Megérdemli. Nem említi azt az éjszakát, Yuuri részeg volt, Phichit pedig egyedül élvezi az emlékét. És örül, hogy Yuuri végre boldog, még akkor is, ha fáj neki.

***

Phichit egyre kevesebbet találkozik Yuurival. És összeveszett a szüleivel.

Ő ott volt Yuurinak, amikor szüksége volt rá, ez miért nem működik fordítva is?! Fáj. Elhagyatottnak érzi magát. Fáj. Valószínűleg még sohasem volt ilyen magányos. Fáj. Ő ott volt, amikor szüksége volt rá, hát ő miért nincs itt?!

„Mert van élete.”

A kis bosszantó hangnak igaza van. Ő ott volt. Mert ez a barátok dolga. De Yuuri miért nincs itt? Miért fáj?

***

Phichit összejárogat Chrissel. Christ kedveli. Ő is magányos. Őt sem érdekli a hosszútáv és nem romantikus alkat. Phichit sem. Összejárnak néhanapján, szexelnek, de semmi több.

 

Barátok.