Kedvencekhez adás
29

Szerencsesüti

Szerzői megjegyzés:

Kedves Olvasó! Minden véleménynek őszintén örülök, kérlek ne tartsd magadban, bármit is gondolsz. Válaszolni is fogok rá minden esetben!

Fülszöveg:

Mit rejt egy aprócska sütemény olcsó papírfecnijére írt üzenet? Yureka számára ez nem csak egy egyszerű semmiség, hanem egy nyom, egy jel. Egyperces szösszenet.

Ugyanolyan volt, mint bármelyik másik. Halovány színű, kissé fényes, selymes tapintású, aprócska. Yureka kettétörte a süteményt. Látszólag semmi sem történt, a beletett kis papírcetli sértetlenül csusszant ki a tenyerébe, ám a lány érezte azt az egyszerre kellemes és furcsa bizsergést, melyet mindig akkor szokott, amikor természetfelettivel áll szemben. A cetlit kiterítve a tenyerén megbabonázva nézte a lassanként semmiből felsejlő szöveget, a jóslatot, amely minden szerencsesüti velejárója volt.

 

A csillagok vezetnek el Hozzá.

 

Csupán ennyi állt rajta. Yureka összeráncolta szemöldökét és nézte, ahogy a szöveg lassanként eltűnik, majd a cetli semmivé foszlik tenyerében. Még nem tudta, mit kell tennie, merre induljon, de abban biztos volt, hogy hamarosan megkapja a következő jelet, amely majd lámpásként megvilágítja előtte az utat.