Melina 2018. december 27.

Türelemjáték

Egy tizenhat éves magyar lány, egy kaliforniai kisvárosban egy teljes évig. Cserediákév szülők nélkül, látszólag kötöttségek nélkül.
Tökéletesnek tűnhet, ám már a legeleje szakítással kezdődik, majd egy zaklatási üggyel folytatódik, Leila azonban lassan kiismeri, kikre számíthat az új környezetben, megtudja tényleg van-e félnivalója…
Vagy az is lehet, hogy valójában fogalma nincs semmiről?
*
Az egy év alatt szövődnek majd életre szóló barátságok, hamis és igaz szerelmek, és nem fog elmaradni az ellenségek felhalmozása sem. Na meg egy nagy rejtély, ami mindent megváltoztat, de ennyi legyen is elég.
Aki szereti az aranyos gimis sztorikat lassan kibontakozó szerelmi szállal, kis tanulsággal, érdekes karakterekkel, annak itt a helye!
*
Apró részlet:

– Jézusom! Ki vagy te, és mit keresel itt?! – remegve szorítottam magamra a törölközőt, és próbáltam megőrizni a hidegvérem, több-kevesebb sikerrel.
Ezután leesett, hogy Kaliforniában vagyok, és, hogy tuti, hogy nem érti, amit magyarul mondok, de miközben ezen agyaltam, már a konyhában voltam, kezemben egy serpenyővel, és mielőtt lefordítottam volna angolra az egészet, a srác nagy meglepetésemre megszólalt – magyarul.
– Elmondom, ha te is elmondod, mit akarsz csinálni azzal a palacsintasütővel – mondta nyugodtan.
Annyira zavarba jöttem, a legutolsó pillanatban vettem észre, hogy a görcs, amit a törölközőmre kötöttem, lazulni kezd, és még éppen el tudtam kapni, mielőtt baj történhetett volna. Ott álltam, szinte egy szál semmiben, ő meg csevegni akar?

0 komment

Melina

petrasamu19@gmail.com

1

történet